Sposób przygotowania

Jajka ubij z cukrem na puszystą masę i stopniowo dodawaj mąki. Nie przerywając ucierania dolewaj mleko, potem śmietanę. Mieszaj aż ciasto będzie gładkie i gęste.
4 - 5 foremek na suflety wysmaruj masłem, rozłóż w nich wydrylowane wiśnie i nałóż ciasta. Na wierzchu posyp migdałami.

Piecz ok 25 min w nagrzanym piekarniku do 200 stopni.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Kocham słodkości, narobiłaś mi tym przepisem apetytu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    takiego jeszcze nie próbowałam, ale na pewno sie skusze!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    iwietny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !