Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do 200*C. Rozwałkowane ciasta (jesli mamy gotowe np z lidla czy biedronki to wystarczy je rozwinac), wkładamy do lodówki na 20 minut. Po wyjeciu oczyszczony i osączony filet układamy na cieście, na niego kładziemy po 2 pokrojone drobno suszone pomidory, 2 liscie bazyli, troche fety, plaster mozzarelli i plaster żołtego sera gouda... zawijamy przeplatajac paseczki na zmianę na filecie. Pomiędzy paseczkami należy zostawić szczeliny, żeby para mogła uchodzić. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem (smarujemy same paski, nie szczeliny, żeby ciasto wyrosło) i do piekarnika na 25-30 minut aż będą złote i chrupkie. Pieczemy na papierze do pieczenia. Jeśli spód nie jest dostatecznie chrupki przykrywamy filety folią aluminiową i jeszcze trochę podpiekamy.
wyszły pyszne... corka stwierdziła że ze wszystkich jak do tej pory to nadzienie jej najbardziej smakowało:) można zrobic tez z innym nadzieniem: pieczarkowym, szynka kto co lubi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    fajna propozycja na danie urodzinowe i nie tylko
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Rewelka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Rewelacyjny pomysł i jaka fajna nazwa :)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    Świetna nazwa! Głosik za pomysłowość :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !