Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błękitek a la pieczeń rzymska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

błękitek 1 kg
cebula 100 g
jajko 2 szt
mąka ziemniaczana 50 g
mleko 50 g
smalec 50 g
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
bułka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Błękitek a la pieczeń rzymska

Rybę oczyścić,wyfiletować,ściągnąć skórę i pokroić na kawałki ,bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć,cebulę lekko usmażyć na maśle i ostudzić,wszystko razem zemleć,do masy dodać jajka,sól,pieprz i mąkę ziemniaczaną,dobrze wyrobić i uformować podłużny wałek,obsypać bułką tartą,wałek ułożyć w brytfance wysmarowanej masłem i wstawić do piekarnika ,podlać trochę wody i piec około 40 minut,podlewając delikatnie po wierzchu wytworzonym sosem , następnie wyjąć ,ostudzić i pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak