Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy \'\'supraśl\'\'

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

błękitek 1 kg
mąka 300 g
jajko 2 szt
grzyby suszone 20 g
olej 300 g
mleko 300 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy \'\'supraśl\'\'

Rybę oczyścić ,wyfiletować,skropić octem i posolić,odstawić na 20 min,grzyby ugotować w małej ilości wody,odcedzić i drobno pokroić,mąkę,mleko i żółtka dobrze rozbić,osolić,dodać pieprz i sporządzić gęste ciasto,do ciasta dodać grzyby i wymieszać,białka ubić na pianę i wymieszać z ciastem,filety obtoczyć w mące i zanurzyć obficie w cieście ,smażyć na oleju,podawać na gorąco z frytkami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.02.2013 11:54
pomysł apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak