Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos jarzynowo- mięsny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kości 400 ml
marchew 15 dkg
seler 15 dkg
pietruszka 5 dkg
cebula 15 dkg
mięso wołowe 20 dkg
boczek 10 dkg
masło 5 dkg
koncentrat pomidorowy 3 dkg
sól do smaku
Goździki całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos jarzynowo- mięsny

Marchew,seler i pietruszkę oczyszczamy,myjemy i rozdrabniamy,cebulę obieramy i drobno siekamy.Mięso,boczek i rozdrobnione warzywa bez cebuli mielimy w maszynce i dusimy na maśle do uzyskania ciemnozłotego koloru,stopniowo dodajemy wywar i dusimy pod przykryciem pół godziny,następnie dodajemy koncentrat sól,pieprz i zmielone dwa gozdziki,chwilkę jeszcze dusimy.Bardzo dobry sos do kaszy i makaronów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 23.07.2012 22:18
uwielbiam taki sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak