Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem ponczowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 9 szt
białko 11 szt
cukier 20 dkg
cytryny 2 szt
woda 100 ml
śmietanka kremowa 10 dkg
rum 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krem ponczowy

Żelatynę moczymy w zimnej wodzie,gdy napęcznieje wstawiamy do garnka z gorącą wodą by się rozpuściła.Białka i śmietanę ubijamy,żółtka ucieramy z cukrem w trakcie ucierania dodajemy skórkę otartą z jednej cytryny,wyciśnięty z cytryn sok oraz rum i rozpuszczoną żelatynę.Gęstniejącą masę mieszamy z pianą.Ostrożnie mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 31.12.2011 18:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak