Sposób przygotowania

6 białek ubić na sztywno - pod koniec dodawac po łyżce 300g miałkiego cukru, łyżeczkę mąki kukurydzianej i łyżeczkę białego vinegraite (ocet winny), Na papierze do pieczenia na blasze łyzka wyłozyć male kopki masy. Wstawić do pieca 180st i po 5 min przykręcić tempetarurę do 150st. Piec ok 40min. Studzić w uchylonym piekarniku.

Każda mini beze na talerz, na to ubita śmietna z fixem bez cukru, polałam wszystko sosem owocowym. Sos to zmiksowane owoce: truskawki, maliny i jagody plus 2 łyzeczki cukru. dekoracja to te same owoce. Mi z tej porcji wyszło 15 stuk.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Zdjęcie bardzo zachęcające:D
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    Fajne!
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    slicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie owocowa pavlova

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !