Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kostka kukurydziana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
kaszka kukurydziana 2 szkl
cebula
czosnek
sos pomidorowy pikantny
parmezan starty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kostka kukurydziana

Posiekaną cebulę i czosnek zeszklij na oliwie. Mleko zagotować z trzema szklankami posolonej wody, dodaj kaszkę i cały czas mieszaj, aż zgęstnieje. Gotową kaszkę wymieszaj z serem, cebulą i czosnkiem. Całość wyłóż do naczynia wysmarownego tłuszczem. Odstaw w chłodne miejsce na ok 1 godzinkę. Następnie potni na kwadraciki, połóż na talerz i polej przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 29.03.2011 22:53
ciekawe...dodaję do wypróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak