Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do rondelka, dodać masło, roztopić na małym ogniu i mieszając. Czereśnie dokładnie umyć,osączyć, wydrylować. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Zmiksować z mąką i wiśniówką. Połączyć z przestudzoną czekoladą. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto połączyć z 2/3 czereśni. Przełożyć do prostokątnej formy, piec ok. 30 minut w 200 st. C. Udekorować świeżymi czereśniami i jeśli ktoś chce bitą śmietaną.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    oj humor się poprawi
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jeszcze bardziej by się poprawił jakby ktoś mi go podał....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    lubię takie ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !