Sposób przygotowania

Ziemniaki, marchew i buraki obrać i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości (buraki gotować osobno, aby nie zabarwiły pozostałych warzyw). Wystudzić, a następnie wraz z ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną drobno posiekać. Groszek i fasolę odsączyć. Składniki połączyć, dodać natkę pietruszki i szczypiorek. Z oliwy, octu, musztardy, cukru przygotować sos, polać nim sałatkę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    brygida

    znam..polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    ciekawe i to bardzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !