Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosyjski winegret

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki . .
ziemniaki 3 szt.
marchew 2 szt.
burak czerwony 2 szt.
kapusta kiszona 300 g
groszek konserwowy 1 puszka
fasola biała z puszki 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosyjski winegret

Ziemniaki, marchew i buraki obrać i ugotować w osolonym wrzątku do miękkości (buraki gotować osobno, aby nie zabarwiły pozostałych warzyw). Wystudzić, a następnie wraz z ogórkami kiszonymi pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną drobno posiekać. Groszek i fasolę odsączyć. Składniki połączyć, dodać natkę pietruszki i szczypiorek. Z oliwy, octu, musztardy, cukru przygotować sos, polać nim sałatkę i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

darek6 03.07.2010 12:27
ciekawe i to bardzo
brygida 16.06.2010 22:32
znam..polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak