Sposób przygotowania

Do gotującego się mleka wsyp ryż i gotuj ok 20 min, odstaw do wystudzenia.

3 żółtka wymieszaj z zimnym ryżem, dodaj mąkę i ubitą pianę z białek. Z tak przygotowanego ciasta zrób placuszki na każdym ułóż śliwkę i zlep formując kulki.
Pozostałe jajka roztrzep, maczaj w nich kulki i następnie obtocz w bułce tartej.

Smaż na złoty kolor w głębokim tłuszczu. Podawaj ciepłe.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    dobre :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne danie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !