Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowe ciastka z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
jajko 3 szt
cukier 20 dag
masło 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jogurt 4 łyżki
kremówka 0,5 l
cukier puder 5 dag
cukier waniliowy 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
czereśnie 30 dag
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowe ciastka z bitą śmietaną

Masło utrzeć z cukrem, dodawać na przemian jajko i porcję mąki. Masę zmiksować z proszkiem do pieczenia i jogurtem. Ciasto przelać do dużej prostokątnej blachy. Piec ok. 30 min w 180 st. C, ostudzić. Owoce umyć, wydrylować. 1/3 zmiksować, odcisnąć z nich sok. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody, podgrzać do rozpuszczenia, ostudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Połączyć z sokiem i żelatyną. Połowę kremu wyłożyć na ciasto, ułożyć na nim resztę owoców, przykryć resztą śmietany. Ostudzić, udekorować polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 14.02.2012 08:05
super
jeta72 11.01.2012 15:09
pyszne
misia53 21.07.2011 20:09
szkoda ,że juz po czereśniach...
kuklik 06.04.2011 17:37
pyszności
mikrusiak 29.03.2011 18:32
ło jej! az sie zachciało... przynajmniej wiem jaki jutro bedzie deser...;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak