Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, dodawać na przemian jajko i porcję mąki. Masę zmiksować z proszkiem do pieczenia i jogurtem. Ciasto przelać do dużej prostokątnej blachy. Piec ok. 30 min w 180 st. C, ostudzić. Owoce umyć, wydrylować. 1/3 zmiksować, odcisnąć z nich sok. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody, podgrzać do rozpuszczenia, ostudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Połączyć z sokiem i żelatyną. Połowę kremu wyłożyć na ciasto, ułożyć na nim resztę owoców, przykryć resztą śmietany. Ostudzić, udekorować polewą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ło jej! az sie zachciało... przynajmniej wiem jaki jutro bedzie deser...;D
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    szkoda ,że juz po czereśniach...
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !