Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczka z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
pieprz
masło 1 łyzka
imbir 2-3 cm
sos sojowy ciemny 4 łyżki
dymnka 2
miód 1 łyżeczka
pieczywo tostowe
pierś z kaczki 35 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kaczka z imbirem

Skórkę na piersi ponacinaj w krateczkę, posyp solą i pieprzem. Imbir obierz, posiekaj i pokrój w plasterki.
Filety smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony. Mięso przełóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 min.

Gotowe filety potni na plastry połóż na chlebie, posyp posiekanym porem i polej sosem sojowym wymieszanym z miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 06.04.2011 18:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak