Sposób przygotowania

Udka oprósz solą i pieprzem, ułóż w brytfance i podlej 2 szklankami wody. Piecz ok 1,5 godziny w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia udka polewaj sosem z brytfanny.
Obierz 2 cebule i na 20 min przed końcem pieczenia połóż na mięsie razem z gruszkami.

Kapustę poszatkuj a cebulę posiekaj. Upieczone udka i gruszki wyjmij. Gruszki przetnij wzdłuż i wydrąż środek. Sos z pieczenia wymieszaj cebulą, kapustą i bulionem. Gotuj ok 10 min i zagęść mąką wymieszaną z wodą. Przypraw do smaku.

Gotową kapustę oraz udka ułóż na półmisku, a gruszki napełnij konfiturą żurawinową i ułóż obok mięsa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    izapozdro

    aż mi ślinka leci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !