Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w winie
Filety smaż na oleju. Warzywa, liście laurowe i posiekane zioła smaż na oliwie, podlej winem, bulionem i duś ok 5 min. Dopraw do smaku.
Filety podawaj z warzywami.
filet z kurczaka | 2 |
cebula | |
papryka czerwona | 1/2 szk |
papryka żółta | 1/2 szk |
pomidory | 3 |
cukinia | |
czosnek | 2 ząbki |
rozmaryn | |
tymianek | |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 |
sól | |
bulion drobiowy | 0,5 szkl |
wino białe | 100 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: