Sposób przygotowania

1. Mięso oczyścic. Cebulę obrać i przekroić na pół. Do garnka wlac wodę, osolić ją, włożyć mięso z cebulą. Gotować na wolnym ogniu do czsu, aż mięso będzie miękki( ok 1,5 godz)
2. Kaszę jęczmienną opłukać. Ugotować na miękko w osolonej wodzie.
3. Włoszczyznę obrać, drobno pokroić. Por oczyścić, pokroić w cienkie prążki. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z garnka, pokroić na kawałki. wywar odcedzić i znowu zagotować. Do wywaru włożyć włoszczyznę. Gdy zmięknie, dodać por, natkę, kaszę jęczmienną i pokrojone mięso. Razem podgrzać. Zupę doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !