Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z baraniną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 500 gram
szczypiorek usiekany 1 szt
sól do smaku
kasza jęczmienna 60 dag
marchew 1 szt
seler 0,5 szt
por 1 szt
koperek
Ziele angielskie mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z baraniną

1. Mięso oczyścic. Cebulę obrać i przekroić na pół. Do garnka wlac wodę, osolić ją, włożyć mięso z cebulą. Gotować na wolnym ogniu do czsu, aż mięso będzie miękki( ok 1,5 godz)
2. Kaszę jęczmienną opłukać. Ugotować na miękko w osolonej wodzie.
3. Włoszczyznę obrać, drobno pokroić. Por oczyścić, pokroić w cienkie prążki. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z garnka, pokroić na kawałki. wywar odcedzić i znowu zagotować. Do wywaru włożyć włoszczyznę. Gdy zmięknie, dodać por, natkę, kaszę jęczmienną i pokrojone mięso. Razem podgrzać. Zupę doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 28.07.2012 17:14
smaczne
annagebalska 05.04.2011 08:41
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak