Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna zapiekanka z cykorią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cykoria 3 szt
oliwa 1 łyżka
dorsz 30 dag
łosoś wędzony 10 dag
musztarda 1 łyżka
jogurt naturalny 0,5 szklanki
bulion warzywny 1 szklanka
pieprz 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz czerwony 0,5 łyżeczki
ciasto francuskie 1 szt
ser tarty 10 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna zapiekanka z cykorią

Pokrojone w grube plastry cykorie układamy w wysmarowanym oliwą płaskim naczyniu żaroodpornym.Na to kładziemy kawałki dorsza i posiekanego łososia.Bulion warzywny mieszamy z jogurtem,musztardą,startym serem i przyprawami.Sosem zalewamy cykorię i ryby,mieszamy.Wierzch naczynia starannie zlepiamy ciastem francuskim.Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.Kroimy na kwadraty.Podajemy z sałatą i pomidorami.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 01.08.2011 10:05
rewelacyjna
Ania67 25.07.2011 13:06
extra
Krystyna32 19.04.2011 07:51
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak