Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól
woda 2 szkl
ocet 10 % 1 szkl
pieprz
ziele angielskie
podgrzybki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Grzyby umyć, przyciąć trzony, obgotować około 15 minut w osolonym wrzątku, osączyć, włożyć do słoików.
ZALEWA
Do garnka wlać wodę, ocet, dodać przyprawy, zagotować.
Przygotowaną zalewą zalać grzyby, zamknąć.
Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 17.11.2011 20:18
pychotka
gusia1000 02.05.2011 00:18
Też takie robię i polecam.
pawel6 30.03.2011 17:38
uwielbiam marynowane grzyby:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak