Sposób przygotowania

Umytą i osuszoną rybę przyprawić solą i pieprzem,odstawić.Cebulę posiekać,a czosnek pokroić w plasterki.Umytą i oczyszczoną paprykę pokroić w bardzo drobną kostkę.Rozgrzać olej i usmażyć najpierw cebulę i czosnek,dodać paprykę i poddusić.Dolać wywar,doprawić do smaku i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 15 minut.Warzywa przetrzeć mikserem na piure.Suche plastry ryb oprószyć z obu stron mąką.Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony po 2 minuty.Przełożyć do żaroodpornej formy.Polać sosem.Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 20 minut.Przed podaniem posypać natką pietruszki.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobry przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !