Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa białkowa na ozdoby do tortów

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 30 ml.
glukoza 50 gram
cukier puder 450 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Masa białkowa na ozdoby do tortów

Żelatynę namoczyć i rozpuścić w gorącej wodzie,dodać glukozę i dobrze wymieszać.Do miski wsypać połowę cukru pudru i wlać rozmieszaną żelatynę.Chwilę wyrabiać mikserem.Masę przełożyć na stolnicę i dalej wyrabiać ręcznie dodając cukier puder.Z masy wyrabiać figurki i kwiaty dodając barwników spożywczych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.08.2013 13:31
przydatny przepis
Łukasz15 11.05.2013 12:41
Dla mnie super!!!
anemon 03.02.2013 13:08
Jaki ładny słonik.
Wafelek2601 21.01.2013 15:41
Bardzo przydatny przepis
Bernadeta1 21.12.2012 00:28
świetny pomysł
Krystyna32 13.09.2012 15:51
fajne
Dorian 22.05.2012 07:42
wyglada bosko
Motorek 28.02.2012 11:02
super
Iwona51
Iwona51 21.12.2011 10:50
extra
Goya 25.10.2011 10:08
pięknie
smakoszek 11.10.2011 17:15
świetny słonik
Faustyna 12.07.2011 12:39
Świetny przepis! Piękne ozdoby.
alaaa 04.06.2011 21:24
wykorzystam przepis
ElizaT 03.06.2011 09:51
będę korzystała
Ania67 30.05.2011 08:52
rewelacja
matii6 23.05.2011 22:52
super
misia53 05.04.2011 17:07
Fajny słonik i fajny przepis..
Izabela28 04.04.2011 12:33
fajny słonik:)
IZABELA29 30.03.2011 09:19
świetny słoń
MAŁGORZATA108 29.03.2011 17:35
Nie sądzę, że jestem taka utalentowana.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak