Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurki w sosie smietankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1-2
masło 2 łyżki
sól
pieprz
gęsta śmietana 400 ml
peczek swieżego koperku
natka pietruszki
kurki 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kurki w sosie smietankowym

grzyby oczyścic umyc grzyby osączyc, koperek i pietruszkę opłukac i osuszyc.Cebulę obrac i pokroic w gruba kostke na patelni rozpuścic masło,nie podgrzewac zbyt mocno, wsypac cebulę wymieszac i mieszając co jakiś czas zeszklic na złoty kolor dodac kurki i wymieszac smażyc posolic i popieprzyc dusic na małym ogniu aż grzyby będą miękkie.do patelni z grzybami wlac śmietane zamieszac dusic 5 minut posypac koperkiem i natka pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 13.07.2012 15:54
przepadam za kurkami
mala2021 19.03.2012 15:22
przepyszne!
Patrycja33 04.05.2011 18:44
pyszne są grzybki
romanrafal
romanrafal 06.04.2011 15:07
super
MAR3STA 02.04.2011 23:27
wysmienite danie;)
Ewa111 01.04.2011 14:14
uwielbiam tak podane kurki ,nie mogę się doczekać kiedy będą rosnąć w lesie,bo najlepsze takie zebrane samodzielnie
Teresa19 31.03.2011 08:38
Zbieram dużo kurek,wkrótce wypróbuję przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak