Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem budyniowo-ananasowy do ciast i deserów

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 5 szt
mleko 1/2 litr
budyń śmietankowy 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier 5 łyżek
masło 200 gram
margaryna Kasia 120 gram
galaretka ananasowa 1 szt
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krem budyniowo-ananasowy do ciast i deserów

Żółtka,2 łyżki cukru,budyń,mąka ziemn. wymieszać w 1/2 szklanki mleka.Pozostałe mleko zagotować z cukrem.Do gotującego się mleka wlać rozmieszaną masę budyniową.Gotować aż zgęstnieje i dobrze wystudzić.W tym czasie rozpuścić galaretkę w 1 szklance wrzątku i wystudzić.Masło i Kasię utrzeć razem na puszystą masę, dodawać porcjami wystudzony budyń i ucierać aż powstanie jednolita masa.Na koniec wmieszać po łyżce gęstniejącą galaretkę.Kremem można przekładać biszkopty na torty i ciasta z owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 25.12.2013 14:45
Palce lizać
kuklik 12.03.2013 16:39
wspaniały do ciasta
Krystyna32 27.07.2012 15:10
super
ankaryba 24.07.2012 12:55
pyszny!!!
Grazyna0211 02.06.2012 11:46
mnie też zapowiada się pysznie
ben-ka 03.05.2012 10:03
Mnie to by bardzo smakował taki kremik.
IKrakowianka 25.01.2012 17:49
bardzo smaczny
owca441 30.06.2011 21:54
smaczny przepis
Ania67 18.06.2011 10:25
rewelacja
teresa18 27.04.2011 20:31
bardzo lubię takie kremy
misia53 07.04.2011 17:30
Ooo, taki krem uwielbiam
Marta98 06.04.2011 21:07
super
IZABELA29 01.04.2011 09:47
warto wypróbowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak