Sposób przygotowania

Bakłażany umyć i pokroić w plastry. Następnie skropić sokiem z cytryny i posolić. wstawić na 30 minut do lodówki. Po wyjęciu odlać sok, wypłukać w wodzie i osuszyć. Ziemniaki w mundurkach lekko podgotować, wystudzić, obrać ze skórki i pokroić w plastry ok. 1 cm. Papryke umyć oczyścic z pestek i pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać 1/3 oliwy i usmażyć ziemniaki. następnie przełożyc je do naczynia żaroodpornego. Ponownie dodać oliwe i usmażyć paprykę, odłożyć ją do ziemniaków, to samo zrobić z bakłażanami i czosnkiem. Pomidory sparzyć gorącą wodą i obrać ze skórki. Dodać do warzyw w naczyniu i piec pod przykryciem ok 10 minut w nagrzanym piekarniku. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !