Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,ser mielimy przez maszynkę i rozcieramy z mlekiem cukrem waniliowym solą i olejem na gładką masę.Masę łączymy z mąką i zagniatamy ciasto następnie schładzamy.Orzechy mielimy i rozcieramy z pozostałymi składnikami nadzienia na jednolitą masę.Z ciasta formujemy prostokąt smarujemy nadzieniem i zwijamy w rulon .Końce strucli zlepiamy.Wierzch ciasta smarujemy mlekiem wymieszanym z żółtkiem a następnie głęboko nacinamy zewnętrzne brzegi ciasta na jego 2/3 szerokości tworząc wzór gwiazdkowy.W czasie pieczenia przez te nacięcia będzie wypływać nadzienie orzechowe,zapiekamy wierzch na krucho.Pieczemy w nagrzanym piekarniku 40 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !