Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeski kapuśniaczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 200 g
boczek wędzony 50 g
mięso wieprzowe 200 g
ziemniaki 100 g
cebula 1 szt
grzyby 30 g
śmietana kwaśna 0,5 szklanki
cukier do smaku
sól 1 łyżeczka
ziele angielskie do smaku
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czeski kapuśniaczek

Mięso wieprzowe umyć,osuszyć i pokroić w kostkę.Boczek wędzony również kroimy w kostkę.Czosnek miażdżymy.Ziemniaki gotujemy w skórce,następnie studzimy.Cebulę obieramy,kroimy w kostkę.Na patelni podsmażamy boczek wędzony i mięso wieprzowe.Wyjmujemy.Na tłuszczu wytopionym z boczku podsmażamy cebulę.Wkładamy do garnka cebulę,boczek z mięsem,doprawiamy papryką słodką i zalewamy wodą(około1 litr).Dodajemy czosnek,ziele angielskie,kapustę kiszoną.Doprawiamy solą,pieprzem i cukrem.Dusimy pod przykryciem około 35 minut.Na końcu dodajemy ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki i śmietanę.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 20.07.2011 13:32
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak