Sposób przygotowania

Mięso wieprzowe umyć,osuszyć i pokroić w kostkę.Boczek wędzony również kroimy w kostkę.Czosnek miażdżymy.Ziemniaki gotujemy w skórce,następnie studzimy.Cebulę obieramy,kroimy w kostkę.Na patelni podsmażamy boczek wędzony i mięso wieprzowe.Wyjmujemy.Na tłuszczu wytopionym z boczku podsmażamy cebulę.Wkładamy do garnka cebulę,boczek z mięsem,doprawiamy papryką słodką i zalewamy wodą(około1 litr).Dodajemy czosnek,ziele angielskie,kapustę kiszoną.Doprawiamy solą,pieprzem i cukrem.Dusimy pod przykryciem około 35 minut.Na końcu dodajemy ziemniaki obrane ze skórki i pokrojone w ćwiartki i śmietanę.Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !