Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińska kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 4 szt
seler 1 szt
marchewka 0,5 kg
czosnek 4 ząbki
filet z kurczaka 0,5 kg
sos sojowy 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kapusta 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: Chińska kapusta

Kapustę poszatkować,cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni,seler i marchew obrać,umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Filet z kurczaka umyć,osuszyć,pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju.Wszystkie składniki wymieszać,dodać sos sojowy,przyprawić solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 90 minut.Podawać z ryżem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 22.07.2011 13:10
fajne
Iwona45 22.07.2011 13:10
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak