Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe mieszki w białym sosie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto drożdżowa 1 szt
łopatka bez kości 0,7 kg
pieczarki 0,4 kg
sos śmietanowo-ziołowy 1 szt
Czosnek suszony Prymat do smaku
majeranek do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe mieszki w białym sosie

Przygotować ciasto drożdżowe z 1/2 kg mąki, pozostawić do wyrośnięcia.
Mięso opłukać, pokroić na kawałki i zesmażyć z przyprawami. to samo zrobić z pieczarkami. Następnie mięso zmielić i połączyć z grzybami.
Wyrośnięte ciasto drożdżowe rozwałkować i wykrawać z niego dużą szklanką koła, które w 3 miejscach nacinamy.
Układamy farsz i sklejamy mieszki. Całość smarujemy rozmąconym jajem i pieczemy w temp. ok.150 stopni przez ok. 30 min. do zrumienienia.
Podawać z białym sosem np. śmietanowo-ziołowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 15.12.2013 08:56
Rewelacja na talerzu :)
ONY_za_kare 01.11.2013 11:25
super danie
adelajda 31.10.2013 21:58
super przepis :)
Alex_M 27.10.2013 11:36
podoba mi się :)
Angelika10 21.09.2013 23:23
fajny przepis
eli82 17.12.2011 11:27
fajne
Kate131 29.08.2011 10:13
super
marchewka 08.08.2011 23:49
ciekawe
Malinka 14.06.2011 18:20
Na pewno, muszę spróbować.
caroline1983 13.06.2011 12:05
Bardzo fajny pomysł.Rozki bez sosu moim zdaniem beda tez smacznym dodatkiem do czerwonego barszczu :)
traktorek 02.06.2011 12:58
świetny pomysł
marta0906 09.04.2011 13:37
ciekawy przepis:)
kuklik 09.04.2011 12:09
super pomysł
MAŁGORZATA108 29.03.2011 14:32
Apetyczny, zachęcający do zrobienia przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak