Sposób przygotowania

smaczna sałatka na przystawkę - przepis od \"grzybniętej\" koleżanki :-)

Boczniaki (młode!) oczyścić, pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Czosnek obrać, pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić grzyby - nie solić, aby nie puściły soku! - smażyć kilka minut aż się lekko zrumienią. Pod koniec smażenia dodać cebulę i mieszając aż się zeszkli i nieco zmięknie, przełożyć do miski. Jeszcze gorące skropić octem, oprószyć lekko solą i odrobiną cukru, dodać posiekane chili i czosnek. Wymieszać i odstawić po ostygnięciu do lodówki na min. 1 godz.. Podawać jako przystawkę, dodatek do mięs i wędlin.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dla mnie nic, ale Ty i tak nie zrozumiałaś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !