Sposób przygotowania

Wołowinę zmielić razem z wieprzowiną.
Bułki namoczyć w wodzie, odcisnąć wodę i również zmielić.
Do masy wbić jajo, dodać przyprawy i ręką wyrobić masę mięsną.
Brać po kawałku masy i obtaczać w bułce tartej formować podłużne kotleciki.
Ja dodatkowo nożem robię na nich kratkę:)
Smażyć w dużej ilości rozgrzanego oleju z obu stron na ciemnozłoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami gotowanymi.
P.S.
Mięso wołowe ja zazwyczaj używam z rosołu, wobec powyższego napisałam, że ma to być rozbratel, ale może być każde inne.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    smile

    klasyk =)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszności takie kotleciki
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    ja oproszę o porcyjkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    smaczny kotlet
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Uwielbiam takie mielone :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !