Sposób przygotowania

Udka opłukać. Każde naciąć wzdłuż z jednej strony, usunąć skórę, wyjąć kość. Oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do lodówki.
Pieczarki i dymkę drobno pokroić. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Farsz rozsmarować na mięsie. Na wierzchu ułożyć po plasterku sera. Mięso zwinąć, spiąć wykałaczką. Panierować w mące, jajku i tartej bułce. Podsmażyć na 3 łyżkach oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić 2 łyżkami wody i olejem. Piec około godziny minut w 180*C.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !