Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brukselka duszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

brukselka 300 gram
masło 20 gram
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
gęsta śmietana 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: brukselka duszona

Brukselkę oczyścić, oderwać zwiędłe liście i dokładnie umyć. Zagotować osoloną wodę, włożyć brukselkę i gotować 15-20 minut, ale tak, by nie była zbyt miękka. Odcedzić.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, obtoczyć w nim brukselkę, przyprawić tartą gałką muszkatołową i pieprzem. Ozdobić kleksikami śmietany. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.01.2012 13:52
pycha
iza15 29.03.2011 18:50
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak