Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg po holendersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrąg 4 szt
sok z cytryny 6 łyżek
mąka 4 łyżki
wino białe wytrawne 5 łyżek
masło 3 łyżki
olej 2 łyżki
papryka czerwona 2 szt
papryka zielona 2 szt
cebula 3 szt
bulion 150 ml
ser gouda 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg po holendersku

Pstrągi wypatroszyć,umyć i osuszyć.Skropić sokiem z cytryny i pozostawić na kilka minut.Posypać solą i pieprzem.Obtoczyć w mące.Na patelni stopić masło i smażyć na nich pstrągi z każdej strony na złoty kolor.Papryki umyć,oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki.Cebulę obrać i pokroić w plasterki.Ser pokroić w plastry,następnie w paski.W rondlu rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę i papryki.Podlać bulionem wymieszanym z winem.Zawartość patelni przełożyć do żaroodpornego naczynia.Na warzywa przełożyć ryby.Posypać kawałkami sera gouda.Zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku do momentu,aż ser się stopi i lekko zarumieni.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 28.06.2011 12:59
musi być super
Ania67 30.05.2011 08:56
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak