Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na roladę

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 3/4 szkl
mąka pszenna 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na roladę

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę, dodajemy żółtka i jeszcze chwilę ubijamy na najmniejszych obrotach. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Następnie ciasto wykładamy na płaską blachę i pieczemy około 30 minut w temp. 180*C.
Po upieczeniu biszkopt zawijamy w ściereczkę i odstawiamy na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 30.03.2012 21:54
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak