Sposób przygotowania

Dwie tabliczki gorzkiej czekolady oraz margarynę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy.
Żółtka jaj oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z odrobiną cukru, natomiast białka ubijamy na sztywną pianę z pozostałym cukrem. Gdy piana już będzie sztywna, dodajemy żółtka oraz wlewamy rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę, mieszamy delikatnie łyżką. Następnie ciasto wykładamy do tortownicy i pieczemy godzinę w temperaturze 180*C. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia.
W tym czasie przygotowujemy krem: śmietankę kremówkę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy startą czekoladę i mieszamy do momentu, aż powstanie gęsty krem. tak przygotowanym krem smarujemy wierzch ciasta i odstawiamy do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    wygląda smacznie1
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    do kawy znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    super czekoladowe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Prezentuje się wspaniale

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !