Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku mleku.Wyrobić z mąką i odrobiną soli na gładkie,elastyczne ciasto.Odstawić do wyrośnięcia,ponownie wyrobić,często zanurzając ręce w roztopionym maśle.Ciasto podzielić na 5 części,następnie rozwałkować na 5 cienkich plastrów.Ser wymieszać z jajkiem.Farsz rozsmarować na plackach,a potem zrolować i pokroić na plastry grubości 5 cm.Kawałki odwrócić tak,aby widoczny był farsz i ułożyć jeden obok drugiego w okrągłej,wysmarowanej masłem formie.Polać resztą masła.Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 25 minut,na złoty kolor.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Ciekawy przepis a nazwa też fajna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    popieram
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !