Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Schładzamy chwilę w lodówce. Następnie cienko rozwałkowujemy, ciasto kroimy nożem na długie paski. Następnie w każdym pasku robimy w środku nacięcie i przekładamy jeden koniec przez dziurkę. W garnku rozgrzewamy smalec, wkładamy po kilka faworków i smażymy na rumiano. Faworki powinny mieć kolor słomkowy, nie mogą być zbyt mocno przysmażone. Po usmażeniu osączamy je na papierowym ręczniku, następnie obficie posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo apetyczne, w sam raz do kawki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !