Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć. Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem przez folię do żywności. Mąkę wymieszać z przyprawami, w powstałej mieszance obtoczyć mięso, otrzepać nadmiar i smażyć je do zrumienienia na rozgrzanym oleju, przełożyć na talerz. Na tej samej patelni rozpuścić masło, zeszklić na nim pokrojoną w półplasterki cebulę, dodać pokrojone w plasterki grzyby. Dusić pod przykryciem, na małym ogniu ok. 10min.. Gdy grzyby się podduszą wlać na patelnię brandy i - bardzo ostrożnie! - podpalić. Gdy płomień zgaśnie wsypać pozostałą z panierowania mięsa mąkę z przyprawami, dokładnie rozmieszać i wlać śmietankę. Mieszając zagotować i trzymać na małym ogniu kilka chwil aż sos zgęstnieje. Włożyć usmażone mięso do sosu, zagrzać. Podawać z kaszą, ziemniakami albo pieczywem, z dodatkiem ulubionej surówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anecia04

    w takim wydaniu schab jest pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    moje smaki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !