Sposób przygotowania

Mięso pokrojone w kostkę nie za grubą smażymy na tłuszczu najlepiej na smalcu tłuszcz ma zostać a same mięso wyjąć , cebule pokroić i usmażyć na tym tłuszczu posypując papryką mieloną , dopiero pod koniec smażenia , bo jak wsypiemy na początku to cebula może być gorzkawa. Następnie wkładamy mięso wlewamy parę łyżek wody i dusimy 10 minut pod przykryciem . Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry i od razu pokroić w kosteczkę , paprykę tak samo. Te warzywa wkładamy do duszącego się mięsa , i dusimy dalej. Mieszamy od czasu do czasu , wlewamy wodę . Na sam koniec śmietane połączyć z mąką i dodać do mięsa i mieszamy aż sos zgęstnieje.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    łał a tego to nie jadłam jeszcze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Basia10

    mmm pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !