Sposób przygotowania

Paprykę umytą kroimy na 5 pasków , cebulkę kroimy w kosteczkę . Mięso najpierw łączymy z odciśniętą bułką czerstwą , posypujemy przyprawą do mięsa , dodajemy jajko, cebulą i pieprzem , posolić i dobrze ręka wymieszać . I z tej masy robimy kotlety- bardzo płaskie .Ser kroimy na 15 plasterków o wielkości 4 na 3 cm . Tak samo kroimy szynkę , na każdym kotleciku [płaskim] wkładamy plasterek szynki i plasterek sera a następnie paseczek papryki . Całość przykryć drugim płaskim kotlecikiem i dobrze zlepić brzegi. Dopiero teraz obtaczamy w bułce tartej i smażymy na głębokim tłuszczu , kotlety musimy smażyć bardzo długo i na małym ogniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    w sam raz o czasie przepis dałaś! zaraz święta !
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    CIEKAWY PRZEPIS
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !