Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka w sosie serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 400 g
serek topiony śmietankowy 100 g
śmietana kremowa 30% 1/2 szkl
woda 3/4 szkl
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka w sosie serowym

Brukselkę gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Następnie w garnku doprowadzamy do wrzenia wodę, wlewamy śmietankę kremówkę, mieszamy. Następnie wkładamy serek topiony śmietankowy, mąkę, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Gotujemy, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Następnie brukselkę układamy w salaterce, polewamy sosem serowym, mieszamy. Podajemy do dań mięsnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malcik111 04.02.2012 21:15
o brukselka w ciekawej propozycji
pacpaw 07.08.2011 23:27
świetny pomysł na brukselkę
Robert10 26.07.2011 09:57
super
agnieszka137 29.03.2011 11:13
super! coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak