Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jogurtowy z ziołami i chili

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

strączka papryczki chili - można dodać mniej lub więcej w/g uznania 0,5
łyżka soku z cytryny 1
łyżka cukru 1
łyżki posiekanych listków świeżej mięty 2
łyżka posiekanego świeżego koperku 2
ząbki czosnku 2
sól i pieprz mielony kolorowy do smaku:
jogurt naturalny 1 l (gęsty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jogurtowy z ziołami i chili

pyszny dodatek do pieczonych albo smażonych warzyw :-)

Czosnek przecisnąć przez praskę albo drobno posiekać. Jogurt wlać do miseczki, dodać czosnek, chili, zioła, cukier i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać, doprawić odrobiną soli i pieprzu. Odstawić na min. 30 min. do lodówki. Podawać schłodzony do pieczonych albo smażonych warzyw albo jako dip do przekąsek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolina69 24.08.2011 10:51
fajne
Ewelina47 05.01.2011 07:35
trzeba spróbować
iwa643 16.06.2010 07:05
napewno dobry i łatwy w wykonaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak