Sposób przygotowania

Kaczkę musimy natrzeć z wierzchu i w środku solą , pieprzem tylko pieprz najlepiej aby to był kolorowy i rozdrobnić go dobrze zresztą przypraw. To mięso odstawiamy na godzinkę . Po tym czasie mięso wkładamy do brytfanki albo naczynia żaroodpornego podlewamy kilkoma łyżkami przykrywamy i pieczemy godzinkę , często musimy podlewać tym tym sosikiem co jest obok mięsa , wytapiającym się tłuszczem , gdy mięso już będzie pół miękkie to wtedy odkrywamy pokrywkę i wlewamy szklankę wina i pieczemy już całkowicie aż mięso będzie całkowicie miękkie . Gotową kaczkę po wyjęciu już i jak podzielimy na cząstki to przybieramy cząstkami pomarańczy i jabłkami .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    takie pyszności, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !