Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledziowe korki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 3 sztuki
pomidory 2 sztuki
jaja 2 sztuki
cebula 12 krążków
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: śledziowe korki

Wymoczyć śledzie przez noc, zdjąć z nich skórkę, odfiletować od kręgosłupa, obrać z ości i każdy filet przeciąć na pól wzdłuż. Każdy pasek filetu zawinąć ciasno w rulon. Jaja ugotować na twardo, obrać, pokroić na 12 krążków. pomidora i cebule pokroić na 12 talarków. Na tacy układać korki śledziowe: na krążek pomidora ułożyć krążek cebuli i na to stojąco korek ze śledzia i na to krążek jajka. Każdy korek oblać łyżką majonezu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 15.12.2011 22:46
pyszne
tomek18 09.11.2011 07:54
fajne koreczki
Jaheira11 29.04.2011 23:54
super przepis na koreczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak