Sposób przygotowania

Schab kroimy na plastry, następnie rozbijamy każdy plaster tak jak na kotlety. Mięso posypujemy solą oraz pieprzem, a następnie obtaczamy w mące. Smażymy na patelni na rumiano. Gdy kotlety będą już rumiane, podlewamy je wodą, dodajemy listki laurowe, sól, pieprz oraz przyprawę Kucharek. Przykrywamy i dusimy pod przykryciem około godziny. Pod koniec duszenia sos zaprawiamy mąką, aby go zagęścić i ewentualnie doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    ale tu apetyczne pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Uwielbiam bitki w dobrym sosie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !