Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halinka

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 sztuka
jaja 5 sztuk
żółtko jajek 1 sztuka
mleko 1 litr
budyń czekoladowy 3 sztuki
cukier 1 szklanka
białk 1 sztuka
budyń śmietankowy 1 sztuka
polewa czekoladowa 1 sztuka
wiórki kokosowe 1 sztuka
serek homogenizowany 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Halinka

Zagnieść ciasto i wyłożyć je na prostokątną blaszkę.Ugotować budynie czekoladowe,gorące przełożyć na surowe ciasto i rozsmarować.Odstawić do ostudzenia.Margarynę utrzeć z cukrem i stale mieszając dodawać na przemian serek waniliowy i żółtka.Następnie wsypać budyń śmietankowy i wymieszać.Na końcu,lekko mieszając, połączyć ze sztywną pianą z 4 białek i równo rozłożyć na zimnym budyniu czekoladowym.Wstawić na 40 minut do piekarnika.Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 09.09.2013 14:48
sumpatyczna ta Halinka ;)
marzenciak1985 05.05.2012 18:26
mniam
kamyk 29.02.2012 12:26
smaczna ta halinka
romanrafal
romanrafal 03.11.2011 18:18
rewelacja
Kuchareczekjeden 07.10.2011 11:00
fajne...szkoda,że bez zdjęcia
smakoszek 06.09.2011 10:07
extra
Ania67 20.07.2011 09:01
świetne ciacho
Marzena34 10.06.2011 08:20
przepyszne
Motorek 07.04.2011 00:15
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak