Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z rydzów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 25 dag
kostka rosołowa 1 szt.
kminek ½ łyżeczki
słonina 7 dag
cebula 1 szt.
mąka 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z rydzów

Rydze wypłukać, obrać, pokroić. Z kostki przygotować bulion w półtora litra wody. Włożyć grzyby gotować ok. 10 minut, pod koniec gotowania dodać kminek. Słoninę i cebulę pokroić, usmażyć razem, dodać mąki, zrobić zasmażkę. Dodać do zupy, zagotować. Doprawić przecierem i przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak