Sposób przygotowania

Cebulę pokroić i podsmażyć . Kaszę ugotować.Dodać jajka,ser,masło, cebulę , przyprawy i wymieszać . Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać 2 łyżki mąki i trochę ciepłego mleka i zostawić w ciepłym miejscu .Gdy wyrośnie dodać jajka , resztę mąki i mleka , sól iwyrobić gładkie ciasto .Wtedy dodać roztopione masło i dalej wyrabiać. Ciasto opruszyć mąką i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia . Rozwałkować w prostokąt, nałożyć farsz i zawinąć w rulon. Ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką, nadając kształt pieroga .Pozostawić do wyrośnięcia . Posmarować żółtkiem, wstawić do piekarnika i piec około 40 minut. Gdy wystygnie pokroić.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !