Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

devolay

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
ser żółty 20 dkg
papryka 1 szt
ogórek kiszony 4 szt
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajka przepiórcze 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: devolay

Filet kroimy na kotlety i dobrze rozbijamy. Układamy kolejno na filetach ser żółty, kawałek papryki i ogórka. Zawijamy w rulonik. Obtaczamy kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy dość długo, często przewracając aby się nie przypaliły. Podajemy z ziemniaczkami lub ryżem, surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 15.03.2012 14:50
piękny
kate.500 30.03.2011 11:13
pyszny...
kanu83 30.03.2011 10:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak